itulau-fa'ailoga

Mo le tausiga o uila afi, muamua lava, faʻalogo i le tausiga i le taimi o le taʻavale-i totonu o le taʻavale fou.E ui lava o le faʻaogaina o vaega o le taʻavale fou e fetaui ma manaʻoga o le saʻo o masini, e faigata lava pe a faʻatusatusa i le lelei o le taʻavale, e laʻititi le va o le faʻapotopotoga, e le tutusa le faʻafesoʻotaʻi, ma o vaega o loʻo i le maualuga. -saosaoa la'ei lalaga i lenei taimi.O loʻo i ai le tele o meataalo uʻamea e paʻu ese i le taimi o feteʻenaʻiga i le taimi o le gaioiga, e mafua ai le maualuga o le vevela o vaega uila afi ma le leaga o le lubrication aafiaga.Ina ia faʻaitiitia le saoasaoa muamua o le faʻaogaina o vaega ma faʻalauteleina le ola tautua, o le uila afi o loʻo i ai se vaitaimi taʻavale, masani e tusa ma le 1500km.

 

I le faʻaopoopoga i le faʻaaogaina e tusa ai ma faʻatonuga, o le taimi faʻaoga e tatau foi ona tausisia tulafono nei:

1. Aua le fa'aogaina se mea e tasi pe tasi le saoasaoa mo se taimi umi.

2. Taumafai e aua le tietie i le saoasaoa maualuga, aemaise lava mo se taimi umi.

3. Aloese mai le tatalaina atoa o le throttle, Ma le maualalo o le masini ma le saoasaoa maualuga.

4. Aua le fa'atagaina le afi e alu i lalo o le mamafa tele o uta e 'alofia ai le fa'avela.

5. A maeʻa ona oʻo le taʻavale fou i le maila e manaʻomia e le auaunaga muamua, e tatau ona sui le suauu afi ma le faamama i le taimi.

 

Suia soo le suauu

O le afi o le fatu o le uila afi, ma o le suauu o le toto o le afi.O le galuega a le suauu afi e le gata e fausia ai le lubricating suauʻu ata i luga o le feteʻenaʻiga o vaega taʻitasi taʻavale (sui faʻaseʻe ma taʻavale feteʻenaʻiga i le va o solids ma feteʻenaʻiga i le va o vai) mo le lubrication, faʻaitiitia le feteʻenaʻiga teteʻe o vaega, ae faia foi le matafaioi. o le fa'amamāina, fa'alili, puipuiga o le pala, ma isi.

O le suauʻu afi o le a faʻaleagaina pe a uma ona faʻaaogaina mo se taimi umi, aua o le penisini e leʻi mu o le a tafe atu i totonu o le pusa mai le va o le piston mama, ma faʻafefe ai le suauu afi;O le suauʻu afi o le a faʻamama le meataalo uʻamea pe a uma ona ofuina o vaega ma le faʻapipiʻiina o le kaponi pe a uma ona faʻafefe, ma faʻaleagaina ai le suauu afi;O le suauu leaga o le a faʻaumatia ai le lubricating aafiaga ma faʻavaveina le afi afi.

O le le lava o le suauu afi ma le tulaga maualalo o le a aafia tonu ai le faatinoga o auaunaga ma le ola tautua o le afi.Aemaise lava mo uila afi o loʻo i luga o le ulu o le camshaft valve nofoaafi, ona o le tulaga o le camshaft o le nofoaafi valve i luga o le ulu e maualuga, o lona lubrication aafiaga e faʻalagolago atoa i le suauʻu e pamuina e le pamu suauu, ma o le suauʻu i le ulu paʻu o le a vave ona toe foʻi i le pusa. , O lea e manaʻomia ai se faiga faʻapipiʻi sili atu ona faʻatuatuaina ma lelei e faʻamautinoa ai, E tatau ona sui le suauu fou i taimi uma.

E masani lava, o vaega nei e tatau ona matauina pe a suia le suauu:

1. E tatau ona sui le suauu afi i le tulaga vevela o le afi, aua i le tulaga vevela, o le suauu palapala i totonu o le pusa o le afi e lelei le suavai ma e mafai ona tafe mai i fafo o le suauu sili atu.Afai e mana'omia, fa'aopoopo i ai le suau'u afi fou po'o le suau'u tiso mo le fufulu.

2. Pe a sui le suauʻu afi ma faamama, e mafai ona faʻaogaina le ea faʻapipiʻi e faʻamago pe a faʻatagaina tulaga, ina ia aloese mai le polokaina o le suauu poʻo le afaina ai o le suauʻu.

3. Sui i le suauu afi fou, fai i le va o le pito i luga ma le pito i lalo ole fua ole suauu afi, ma tapuni le afi mo le toe siaki pe a uma ona amata mo ni nai minute.

4. Filifili le suauu e eseese viscosity e tusa ai ma le vevela o le ea.


Taimi meli: Feb-24-2023